Tara House | Studio Mumbai

11:52 AM
























The programs of this house are arranged loosely to form a courtyard in an oasis above ground
, and carved into the earth creating a sanctuary underground. Concrete, stone and wood are used as primary materials in the house, but light and vegetation are also used as materials to enhance contrasts between hard and soft, dark and bright. 
























Beneath the courtyard, which is filled with sunlight and varieties of greenery, a subterranean room is hidden underground, which is filled with water from a subterranean aquifer. As one enters this subterranean room underground and descends the stairs through a dark corridor, he/she experiences dramatic passage into the earth.



























The room provides a comfortable silence and allows rays of hot Indian sun to penetrate the earth into the space, into the water. Find out more about this architecture by clicking here.

You Might Also Like

0 comments

Subscribe