Vertical Accentuation: Rotsee Finish Line Tower | Andreas Fuhrimann Gabrielle Hächler Architekten

9:16 AM


This wooden structure is located on Lake Rotsee, Switzerland to observe rowing contest. OSB and plywood are waterproofed and used as finishing for exterior and interior showing honesty in terms of materiality use. 


The structure is designed to harmoniously blend with the landscape, and a series of shutters are used to control the view of the race. When all the shutters are closed, the architecture becomes a windowless wooden object on the water. 


Tough, inexpensive materials are used, the overall architecture is well designed and each nail’s location are designed where to be inserted.


The wooden structure is supported by a concrete platform, which is anchored into the shoreline with pinewood to respect surroundings environmental conditions.


Check out this more about this rowing observatory tower here!


You Might Also Like

0 comments

Subscribe