Casa no Tempo | Aires Mateus + João and Andreia Rodrigues

10:09 AM

"The intervention aimed to reclaim the natural beauty of the rural territory and landscape, avoiding a conventional approach by liberating the land," says the architects.

















This beautiful house is situated in rural Portugal. It is designed to enhance the surrounding landscape and the historical heritage of the context. There are three steps taken into account to complete this architecture.
















First step was to restore the house to maintain its integrity to respect its cultural heritage and highlight natural elements that are associated with the place.
















The second step, to meet the client's need, was the introduction of the water element as a swimming pool that reminiscent of the beach topography. It is a square pool in the middle of the countryside. 
















The third step was to create a garden that displays a pallet that stimulates our sensory by cultivating flowers, vegetables, and other relevant agricultural elements.


To learn more about this architecture, click here!

You Might Also Like

0 comments

Subscribe